"Jaana sai parhaan arvosanan, sillä hänellä oli käytännönläheisimmät ja selkeimmät esitykset."
- HR-analytiikkakoulutuksen osallistuja, HENRY Akatemia / Professio

Syyskuussa 2019 järjestettiin HENRY Akatemia ja Profession kaksipäiväinen koulutus: HR-analytiikka & tekoälyn mahdollisuudet. Vedin ensimmäisenä koulutuspäivänä henkilöstöanalytiikasta viiden tunnin koulutuskokonaisuuden, jossa tutustutin osallistujia mm.

Lisäksi perehdytin osallistujat kehittämääni viitekehykseen, jonka avulla voi ryhtyä muotoilemaan jatoteuttamaan omaa henkilöstöanalytiikan projektia.

Osallistujien palautteissa sain kouluttajan laadukkuudesta arvosanaksi 4,6/5, joka on koulutuksen viidestä kouluttajasta toiseksi parhain. Sain kiitosta erityisesti käytännönläheisyydestä, selkeydestä ja havainnollistavista case-esimerkeistä.

Toistan saman koulutuksen yhteistyössä HENRY ry:n ja Profession kanssa maaliskuussa ja syyskuussa 2020.

Saratiikan takana – Jaana Saramies

Olen Jaana Saramies, henkilöstöanalytiikan sanansaattaja ja HR-tiedolla johtamisen kehittäjä – sinun valmentajasi ja tukesi henkilöstöanalytiikan ja -tiedolla johtamisen aallokoissa.

Olen työskennellyt mm. HR-tietolla johtamisen projektipäällikkönä, HR-kehityspäällikkönä ja HR-data-analyytikkona. Taustastani löytyy myös HR-analytiikkaratkaisun konsultointikokemusta sekä taloushallinnon ja sisäisen laskennan controller-osaamista.

Taloudelliset luvut ovat usein yksi vahvimmin organisaatiota ohjaavista voimista; minun näkemykseni mukaan nuokin luvut tulevat ja johtuvat henkilöstöstä. Sen vuoksi näen henkilöstöanalytiikassa ja HR-tiedolla johtamisessa valtavaa potentiaalia tuottaa kestävää kilpailuetua.

Saratiikka syntyi halusta jakaa tätä osaamista ja näkemystä kaikille.

Jaana Saramies