"Jaana sai parhaan arvosanan, sillä hänellä oli käytännönläheisimmät ja selkeimmät esitykset."
- HR-analytiikkakoulutuksen osallistuja, HENRY Akatemia / Professio

Syyskuussa 2019 järjestettiin HENRY Akatemia ja Profession kaksipäiväinen koulutus: HR-analytiikka & tekoälyn mahdollisuudet. Vedin ensimmäisenä koulutuspäivänä henkilöstöanalytiikasta viiden tunnin koulutuskokonaisuuden, jossa tutustutin osallistujia mm.

Lisäksi perehdytin osallistujat kehittämääni viitekehykseen, jonka avulla voi ryhtyä muotoilemaan jatoteuttamaan omaa henkilöstöanalytiikan projektia.

Osallistujien palautteissa sain kouluttajan laadukkuudesta arvosanaksi 4,6/5, joka on koulutuksen viidestä kouluttajasta toiseksi parhain. Sain kiitosta erityisesti käytännönläheisyydestä, selkeydestä ja havainnollistavista case-esimerkeistä.

Toistan saman koulutuksen yhteistyössä HENRY ry:n ja Profession kanssa maaliskuussa ja syyskuussa 2020.

Saratiikan takana – Jaana Saramies

Moikka! Olen Jaana Saramies, henkilöstöanalytiikan sanansaattaja ja henkilöstötiedolla johtamisen kehittäjä – valmentajasi ja toinen airosi henkilöstötiedon hyödyntämisen aallokossa.

Taloudelliset luvut ovat usein yksi vahvimmin organisaatiota ohjaavista voimista. Kokemukseni mukaan nuokin luvut kumpuavat ennen kaikkea henkilöstöstä. Näenkin henkilöstöanalytiikassa ja tiedolla johtamisessa valtavaa potentiaalia tuottaa kestävää kilpailuetua.

Osaamiseni olen hankkinut työskennellessäni mm. henkilöstötiedolla johtamisen projektipäällikkönä, HR-kehityspäällikkönä ja HR-data-analyytikkona. Minulla on kokemusta myös taloushallinnon ja sisäisen laskennan controller-tehtävistä sekä konsultin tehtävistä HR-analytiikkaratkaisuissa.

Jaana Saramies