HR-älyvalmennus

Tunnista henkilöstötiedolla johtamisen mahdollisuudet!

Toimivan henkilöstöanalytiikan edellytys on luotettava raportointi ja sen pohjalta syntyvä tieto. Mutta arvokkaastakaan tiedosta ei ole hyötyä, jos sitä ei osata tulkita.

Tämä valmennus auttaa tunnistamaan organisaatiosi eri tietolähteet ja tarkastelemaan niitä suhteessa toisiinsa. Valmennukseni ansiosta osaat yhdistää taloustiedot, asiakkuusdatan, myyntimäärät sekä työntekijöiltäsi tulleet signaalit. Kun vertailemme tietoja kokonaisuutena, organisaatiosi saa uuden suunnan henkilöstötiedolla johtamiselle.

HR-älyvalmennus räätälöidään aina tarpeesi mukaan.

En tarjoa standardiratkaisuja tai ihmetekoja. Kokemukseni mukaan parhaat tulokset syntyvät käytännönläheisillä ohjeilla ja vinkeillä. Siksi räätälöin valmennuksen aina tarpeen mukaan.

Valmennuksen keskeisenä tarkoituksena on selvittää, miten henkilöstötieto vaikuttaa liiketoimintapäätöksiin. Henkilöstötiedolla johtaminen on siis muutakin kuin raportointia. Sen myötä ymmärrät, kuinka monipuolisesti tietoa voi käyttää, ja käännät datan toiminnaksi.

Autan sinua tunnistamaan, mitkä teknologiset ratkaisut palvelevat liiketoiminnan tarpeita parhaiten. Oivallat analytiikan, raportoinnin automatisoinnin sekä tekoälyn erot ja mahdollisuudet.

Jaanan valmennus herätti paljon ajatuksia ja loi hyvää yhteistä pohjaa jatkotyöstöön. Datalla johtamisen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että menemme raporteilla ja exceleillä keihäänkärkinä, vaan ne olisivat taustana asioille ja tietona meille.

Mietitään ennalta, mitä datan avulla halutaan saada aikaan – eli enemmän tavoitteen kirkastamista siitä, mitä keskustelua tai linjauksia halutaan herättää.
Henkilöstöjohtaja, HR-johtoryhmän valmennus

HR-äly®-valmennuspalvelu on suunniteltu juuri sinulle, joka haluat päästä käyntiin henkilöstöanalytiikan, älykkään henkilöstöjohtamisen ja HR:n datakyvykkyyden kehittämisessä.

Valmennuksessa kehität taitoa:

  • Perustella päätöksiä ja henkilöstöinvestointeja tiedolla
  • Lisätä luottamusta läpinäkyvyydellä
  • Parantaa johtamisen laatua tietoon pohjautuvalla työntekijäymmärryksellä
  • Luoda ainutlaatuisia oivalluksia ja rakentaa kilpailuetua
  • Kehittää osuvampia ratkaisuja strategisiin haasteisiin
  • Tukea konkreettisesti tuloksellista liiketoimintaa, esim. täsmällisempi myyntiennuste, kustannussäästöt, työvoiman kehittäminen ja kohdentaminen

Valmennuksen jälkeen:

  1. Teet liiketoiminnasta kestävästi kilpailukykyisempää, koska olet oppinut nojaamaan tietoon päätöksiä tehdessäsi.

  2. Oivallat henkilöstötiedolla johtamisen mahdollisuudet ja osaat asettaa tavoitteita organisaatiosi kehittämiselle.

  3. Tunnistat, kuinka voit liiketoiminnan ohella parantaa työntekijäkokemusta ja kehittää HR-viestintääsi, kun tunnet paremmin paremmin työntekijöitäsi, heidän tekemäänsä työtä ja sen haasteita.

Toimin myös ammattipuhujana ja juontajana tiedolla johtamisen, digitalisaation ja tekoälyn aiheista henkilöstöjohtamisen tapahtumissa.

Kokeillaanko heti yhdessä? Ota yhteyttä!